Σινεμά! Ταινίες! Φεστιβάλ!

Εικόνα

Το σημερινό post θα το αφιερώσω στο blog του ενός φίλου! Λέγεται Le mise en scene και πραγματεύεται τον κινηματογράφο!

Ο Ίων βλέπει πολλές ταινίες. Στο σπίτι και στο σινεμά. Ταξιδεύει για να παρευρεθεί στα διάσημα, ανά τον κόσμο, φεστιβάλ. Θεσσαλονίκης, Berlinale, BFI, Sundance. Είτε τρέχει για να βοηθήσει στην διοργάνωση αυτών είτε βλέπει 5 ταινίες την ημέρα. Είναι το πάθος του. Το ζει.
Στο blog αυτό θα γράφει για πολλά. Για το background των φεστιβάλ. Για τα φεστιβαλικά δρώμενα μέσα από τα δικά του μάτια. Για ταινίες που βλέπει στο σινεμά ή σε dvd. Για αξιοπρόσεκτες ερμηνείες. Και το αντίθετο. Θα σχολιάσει επίσης σε πραγματικό χρόνο τα Όσκαρ, αφού φέτος, όπως και κάθε χρόνο, θα κάνει ολονυκτία για να τα δει live.

Πολύ ενδιαφέρον κείμενο αποτελεί αυτό στο οποίο περιγράφει το τι ακριβώς συνέβη στη συνέντευξη τύπου με τον George Clooney και στην περιβόητη δήλωση περί επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα! Διαβάστε το και θα καταλάβετε πόσο μεγάλες διαστάσεις πήρε το θέμα!

Αν σας αρέσει η τέχνη του κινηματογράφου, τότε αξίζει να περνάτε από το Le mise en scene. Γιατί το δημιούργησε ένας άνθρωπος πραγματικά ενημερωμένος για το αντικείμενο (έχει πραγματοποιήσει και σχετικές σπουδές) και με ουσιαστικές, και όχι επιφανειακές, γνώσεις.

Θα ήθελα πολύ τα σχόλιά σας σχετικά με παρατηρήσεις για το Le mise en scene! Τις εντυπώσεις σας και τις παρατηρήσεις σας ως αναγνώστες!!

🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s